31-08-2023 eKurier | Szczecin/Region
Na wakacyjnym kulinarnym szlaku

Na kurczaka? Do Nowogardu!

Na kurczaka? Do Nowogardu!
Tomasz Kacprzak i Wioletta Czarnecka dbają o jakość serwowanych posiłków.

Nie tylko nowogardzianie chętnie tu zaglądają. Po kurczaka z rożna do Nowogardu zjeżdżają smakosze ze Szczecina, Kołobrzegu, Goleniowa, Gryfic, Choszczna… Przejeżdżając przez Nowogard, na pewno trzeba tu wstąpić - twierdzą miejscowi. W czym tkwi sekret tego miejsca?

- Biznes założyłem wraz z Wiolettą trzy lata temu i nie był to ten urokliwy „drewniany domek", lecz przyczepa gastronomiczna. Po pięciu miesiącach zdecydowaliśmy, że postawimy w tym miejscu właśnie ten rożen do pieczenia kurczaków - mówi Tomasz Kacprzak. - Nigdzie w pobliżu nie ma punktu z tego rodzaju gastronomią. Sami również bardzo lubimy kurczaka z rożna i zauważamy, że

...

Zawartość dostępna dla czytelników eKuriera
Pozostało jeszcze 80% treści

Pełna treść artykułu dostępna po zakupie
eKuriera
z dnia 31-08-2023



Image
– Kurczaki i dodatki są tu bardzo smaczne, moja rodzina zajada się nimi i je uwielbia – mówi pani Wioletta, jedna ze stałych klientek.